Skip to main content

Ανακλήθηκαν οι απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων στην Ι. Μπουτάρης Οινοποιητική

Δικαιώθηκαν τα συνδικάτα, αφού κατάφεραν να ανακαλέσουν τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης της Ι. Μπουτάρης Οινοποιητική
Ανακλήθηκαν οι απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων στην εταιρία Ι. Μπουτάρης-Οινοποιητική, μετά από τριμερή συνάντηση εκπροσώπων της εταιρίας με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδος και της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Βόρειας Ελλάδας στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Σίνδου.

Σύμφωνα με την Μπουτάρης Οινοποιητική, οι απολύσεις έγιναν στις αρχές του έτους γιατί η Μπουτάρης ανέθεσε σε άλλη εταιρία τη διανομή. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Μπουτάρης ανακάλεσε στη σημερινή συνάντηση τις απολύσεις των τεσσάρων  εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργος Χατζηλαζάρου δήλωσε στη Voria ότι στο υποκατάστημα της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται περί τα 8 άτομα, προσθέτοντας πως το συνδικάτο θα επαγρυπνά , ώστε να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι αργότερα.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία την οποία κήρυξαν τα κλαδικά σωματεία. Ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Γιάννης Νιβορλής δήλωσε ότι η απεργία των εργαζομένων είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η γενικότερη πίεση που ασκήθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών οδήγησαν στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων συναδέλφων τους.

ZENITH