Skip to main content

Ανακούφιση για τους πρώην εργαζομένους της Softex Δράμας

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων, με αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, στους πρώην εργαζομένους της SOFTEX Δράμας προτείνει το υπουργείο Οικονομίας, εντάσσοντάς τους στον 6ο χρόνο του σχετικού προγράμ
Ανακούφιση σε δεκάδες πρώην εργαζόμενους της SOFTEX Δράμας προκάλεσε η πρόταση του υπουργείου Οικονομίας για ένταξη όσων εξ αυτών βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης στον 6ο χρόνο του σχετικού προγράμματος (που ξεκίνησε το 2003, με το κλείσιμο της μεγάλης χαρτοβιομηχανίας). 

Σε συνάντηση του γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας κ. Πλασκοβίτη με τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Δράμας Χρήστο Αηδόνη και Χαρά Κεφαλίδου, συμφωνήθηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα αφορά και στους 170 απολυμένους της βιομηχανίας, ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση και για την οριστική επαγγελματική αποκατάσταση των νεώτερων σε ηλικία.  Η ένταξη των απολυμένων στο πρόγραμμα θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου (οπότε και τερματίστηκε ο 5ος χρόνος του προγράμματος), ενώ θα επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους.

ZENITH