Skip to main content

Αναλογιστική Αρχή για Ρωμανιά: Ευρωπαϊκή η μεθοδολογία για τις συντάξεις

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, μετά τις καταγγελίες του γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι στις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων δεν υπολογίσθηκαν τα περιουσιακά τους

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, μετά τις καταγγελίες του γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ότι στις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων για το 2014 δεν υπολογίσθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι αποδόσεις τους.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Εθνική Αναλογιστική Αρχή τονίζει ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού του ECOFIN (Working Group on Ageing Populations and Sustainability - AWG).

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, οι προβολές που περιλαμβάνονται στις εν λόγω μελέτες γίνονται σύμφωνα με την κοινή μεθοδολογία, με πληθυσμιακές και μακροοικονομικές προϋποθέσεις που παρέχονται στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες- από το AWG.

ZENITH