Skip to main content

Αναμόρφωση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητά ο Τσίπρας

Σύμπτωση απόψεων σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Π. Καλλίρη.
Σύμπτωση απόψεων στο ότι «τα κυβερνητικά μέτρα είναι αναποτελεσματικά», σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Π. Καλλίρη. Σύμφωνα με δήλωση του τελευταίου, «υπήρξε, επίσης, σύμπτωση απόψεων και στην ανάγκη της διαφάνειας των δημόσιων οικονομικών και στην ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού νομοσχεδίου».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε ένα φορολογικό σύστημα στρεβλό, το οποίο ρίχνει όλα τα βάρη στα χαμηλά και μεσαία στρώματα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να ζητάνε γι΄ άλλη μια φορά να πληρώσουν την κρίση οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε περικοπές μισθών και συντάξεων τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια, που φεύγουν από τη φοροδιαφυγή, από τη φοροκλοπή στον ΦΠΑ και από τα ειδικά καθεστώτα φοροαπαλλαγών».

ZENITH