Skip to main content

Ανανέωση όλων των συμβάσεων διεκδικούν οι συμβασιούχοι της Εγνατίας Οδού

Χωρίς... εργαζομένους κινδυνεύουν να μείνουν σύντομα τα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού ΑΕ, λόγω σταδιακής λήξης των ετήσιων συμβάσεων των 299 συμβασιούχων, που σε πολλά τμήματα στελεχώνουν ακόμη και το 1
Χωρίς... εργαζομένους κινδυνεύουν να μείνουν σύντομα τα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού ΑΕ, λόγω σταδιακής λήξης των ετήσιων συμβάσεων των 299 συμβασιούχων, που σε πολλά τμήματα στελεχώνουν ακόμη και το 100% του προσωπικού. Οι συμβασιούχοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για ανανέωση των συμβάσεών τους, αν και κάποιες έχουν ήδη λήξει, ενώ από Δευτέρα εκπνέουν άλλες 69, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του σωματείου τους, που σήμερα οργάνωσε ολιγόλεπτη συμβολική κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου, Θωμάς Λιάκος, ανέφερε ότι η συμμετοχή των συμβασιούχων στα έργα της Εγνατίας φτάνει ακόμη και στο 100% στην επίβλεψη και τα εργοτάξια, ενώ ανέρχεται σε σημαντικό ποσοστό και στις μελέτες. «Από την επόμενη εβδομάδα λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις των επιβλεπόντων μηχανικών. Για παράδειγμα, τη Μεγάλη Παρασκευή λήγει η σύμβαση του επιβλέποντος το τμήμα Σιάτιστας-Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής», πρόσθεσε ο κ. Λιάκος.

Οι συμβασιούχοι - πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για μηχανικούς και υπομηχανικούς, γεωτεχνικούς και γεωλόγους, αλλά και τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων - διεκδικούν παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2010.

Η παράταση - όπως υποστηρίζουν - είναι αναγκαία, ώστε να ολοκληρωθούν τα υφιστάμενα έργα, να συνεχιστεί η στελέχωση των νέων αντικειμένων της εταιρίας και των έργων σε Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία, αλλά και να γίνεται σωστή συντήρηση - παρακολούθηση - λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

Στόχος της σημερινής κινητοποίησης ήταν - σύμφωνα με τον κ. Λιάκο - μια ήπια διαμαρτυρία, που θα αναδείξει την πλήρη αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων. Οι συμβασιούχοι - που εξακολουθούν να διεκδικούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα (σ.σ.: έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με τον υφυπουργό, Γιάννη Μαγκριώτη) - θα αποφασίσουν στη γενική συνέλευση την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην εταιρία ανέρχονται σε 260.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH