Skip to main content

Αναπρογραμματισμός στις περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης με βάση την «πράσινη ανάπτυξη»

Συνεργασία Θ. Τζάκρη με την Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Μ. Λιονή για την περαιτέρω ανάπτυξη της Μακεδονίας.
Την ανάγκη «αναθεώρησης του σχεδιασμού που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, των στόχων και των κατευθύνσεων των προγραμμάτων της τέταρτης προγραμματικής περιόδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια συνάντησής της στο διοικητήριο, παρουσία και του Γ. Γ. Μακεδονίας - Θράκης, με τη Γ. Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, ο «αναπρογραμματισμός» υπαγορεύεται από το νέο προσανατολισμό προς το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης», την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση στον χάρτη της Αυτοδιοίκησης, την ανάγκη αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας και της αλλαγής του τρόπου κατανομής και των διαδικασιών υλοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου «που είναι σκόπιμο να επεκταθούν σε περιοχές σημαντικής πληθυσμιακής συγκέντρωσης και έντασης φαινομένων ανεργίας», όπως τόνισε η κ. Τζάκρη.

«Οι στόχοι τέθηκαν πάρα πολύ σωστά από την κυρία υφυπουργό, η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη για το καλό βεβαίως της ευημερίας του πολίτη στη Μακεδονία και όχι μόνο», δήλωσε η κ. Λιονή.

Η κ. Τζάκρη επισήμανε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα συντονίσει τη συνάντηση «και των τριών Περιφερειών της ενιαίας Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, γιατί ο χώρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενιαίος».

ZENITH