Skip to main content

Άναψαν τα αίματα στο μίνι υπουργικό

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να συνοδεύει τους τεχνοκράτες της τρόικας στις επισκέψεις τους στα υπουργεία, αλλά συνάντησε την αντίδραση του Θ. Πάγκαλου
Ενόψει της έλευσης των τεχνοκρατών της τρόικας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όπου τα αίματα άναψαν με αφορμή τη διαδικασία ενημέρωσης που θα γίνεται στο πλαίσιο της παρακολούθησης του μνημονίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που ζήτησε να συνοδεύει τους τεχνοκράτες στις επισκέψεις τους στα άλλα υπουργεία, βρέθηκε αντιμετώπος με τις σοβαρές αντιρρήσεις των συναδέλφων του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντέτειναν: «Γιατί εμείς δεν είμαστε ικανοί να τους ενημερώσουμε».

Στη συζήτηση παρενέβη ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την ιδέα που έριξε στο τραπέζι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντάς του ότι «δεν είναι δυνατόν να τρέχεις από υπουργείο σε υπουργείο». Μάλιστα, έδωσε και τη διάσταση της αρνητικής εικόνας που θα υπάρξει εάν συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι «τεχνοκράτες συγκυβερνούν σε αυτή τη χώρα». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι το είπε για να ενημερώνεται και ο ίδιος καλύτερα, ενώ στο τέλος αποφασίστηκε όλες οι συναντήσεις των υπουργών με την τρόικα να διεξάγονται στο υπουργείο οικονομικών.

ZENITH