Skip to main content

Ανάπτυξη 2% βλέπει για τη Γερμανία η BDI

Ανάπτυξη 2% αναμένεται να σημειώσει η οικονομία της Γερμανίας το 2010, πριν αυτή υποχωρήσει τα επόμενα έτη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, BDI
Ανάπτυξη 2% αναμένεται να σημειώσει η οικονομία της Γερμανίας το 2010, πριν αυτή υποχωρήσει τα επόμενα έτη, καθώς οι χώρες θα ολοκληρώσουν τα προγράμματα ενίσχυσης των οικονομιών τους εν όψει της δημοσιονομικής εξυγίανσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, BDI.

«Η τρέχουσα ανάκαμψη δεν σηματοδοτεί ακόμη μια σταθερή ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του BDI, Werner Schnappauf, σε ανακοίνωσή του.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2011 και 2012 δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο θετικός με το 2010, ανέφερε η BDI. «Οι λόγοι είναι τόσο η απόσυρση των μέτρων ενίσχυσης των οικονομιών από ορισμένες χώρες, όσο και η επικείμενη δημοσιονομική εξυγίανση αυτών», ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Η παρούσα ανάκαμψη της Γερμανίας είναι αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης των εξαγωγών, η οποία αντισταθμίζει το γεγονός ότι η κατανάλωση παραμένει αδύναμη.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξη από τη BDI για το 2010. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Rainer Bruederle, δήλωσε ότι η οικονομία της Γερμανίας ενδέχεται να σημειώσει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 2% το τρέχον έτος. Η επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης κάνει λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 1,4%, η οποία ωστόσο πιθανότατα θα αυξηθεί αναλόγως.

ZENITH