Skip to main content

Aνάπτυξη 2% βλέπει η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων

Περισσότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εμφανίζεται η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), σε σχέση με τρεις μήνες πριν.

Περισσότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εμφανίζεται η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), σε σχέση με τρεις μήνες πριν, χάρη στο φθηνό πετρέλαιο, την ισχυρή ιδιωτική κατανάλωση και το αδύναμο ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης την Κυριακή.

"Φέτος περιμένουμε η ανάπτυξη του ΑΕΠ να είναι της τάξης του 2%" είπε συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ulrich Grillo. Τον Ιανουάριο η ένωση εκτιμούσε ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%.

"Η Ευρώπη επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια, αλλά μακροπρόθεσμα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες" δήλωσε στην Handelsblatt, σχολιάζοντας την προοπτικές της ηπείρου.

Παράλληλα, αν και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και της Βραζιλίας, ο Grillo τόνισε ότι η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Βρετανία είναι χώρες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την γερμανική, εξαγωγική κυρίως, οικονομία.

Σύμφωνα με τους συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8% το 2015 έναντι εκτιμήσεων για 1% προηγουμένως, χάρη στην πτώση των τιμών πετρελαίου και το αδύναμο ευρώ.

Το 2014, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6%.

ZENITH