Skip to main content

Αναπτυξιακά κίνητρα ζητούν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης

Αναπτυξιακά κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.
Αναπτυξιακά κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , «που δέχονται κάθε είδους φορολογικές επιδρομές», ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Με δεύτερη επιστολή, προς τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, η Ομοσπονδία διεκδικεί ίση μεταχείριση μεταξύ των ασφαλισμένων των διάφορων ταμείων, ως προς τις διευκολύνσεις για την εξόφληση καθυστερούμενων εισφορών.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά η φορολόγηση των ΜμΕ να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα νομίμως τηρούμενα βιβλία και στοιχεία.

Όπως προσθέτει, η επαναφορά της «παλιάς συνταγής, που απέτυχε παταγωδώς, για τα δήθεν αντικειμενικά» -όπως υποστηρίζει- «κριτήρια προσδιορισμού εξωλογιστικά της φορολογητέας ύλης, θα οδηγήσει σε στέρηση εσόδων». Κι αυτό γιατί, πολλές επιχειρήσεις, που βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση, θα κλείσουν μπροστά στην αδυναμία να πληρώσουν φόρους, «που η πολιτεία εντελώς άδικα και αδόκιμα επιβάλλει».

Στην επιστολή προς τον κ. Λοβέρδο, με αντικείμενο τη διαφοροποίηση της ρύθμισης καθυστερούμενων οφειλών μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και ΙΚΑ η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «δεν είναι δυνατόν, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αντοχή των ΜμΕ λόγω της έλλειψης ρευστότητας, η Πολιτεία αντί να τις διευκολύνει στην εξόφληση των οφειλών με ίσους όρους προς τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, να τούς θέτει δυσμενέστερες ρυθμίσεις». Στην περίπτωση του ΟΑΕΕ η εξόφληση γίνεται σε μόνο 36 δόσεις, έναντι 90 δόσεων για το ΙΚΑ.

ZENITH