Skip to main content

Αναπτυξιακή υποδομή για τρεις νομούς ο άξονας Ε61

Την ερχόμενη Δευτέρα (14/6) σε κοινή ημερίδα που συνδιοργανώνουν οι νομαρχίες Δράμας – Καβάλας και Σερρών, στη Δράμα, θα παρουσιαστούν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του οδικού άξονα Ε61.
Οι τρεις νομαρχίες της Ανατολικής Μακεδονίας (Δράμας, Καβάλας και Σερρών) συνεργάζονται με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου ν΄ αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61 και τη σπουδαιότητά του για την περιοχή τους.

Με ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υφυπουργού, Γιάννη Μαγκριώτη στη Δράμα τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι των τριών νομών και των τεχνικών υπηρεσιών των νομαρχιών θα τοποθετηθούν επί της αναγκαιότητας επίσπευσης κατασκευής του άξονα, προκειμένου να προωθηθούν γενικότερα οι αναπτυξιακές δυνατότητες μιας νευραλγικής περιοχής.

Στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον Ε61, που θα ενοποιήσει οδικά την Ανατ. Μακεδονία και θα τη συνδέσει με τον κύριο συγκοινωνιακό άξονα της βόρειας Ελλάδας (την Εγνατία Οδό), αλλά και με το μεγάλο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας στη Νέα Καρβάλη, όπως και με το διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης.

Η ημερίδα, με τίτλο «Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των νομών Καβάλας – Σερρών – Δράμας», θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο «Κ. Καραμανλής» της νομαρχίας Δράμας και οι εργασίες της θ’ αρχίσουν στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, που θα κάνει και την εισηγητική ομιλία για το έργο, και στη διάρκειά της θα κάνουν τοποθετήσεις οι νομάρχες Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής, Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης και Δράμας, Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, θα δοθεί ο λόγος σε δημάρχους των τριών νομών και εκπροσώπους των τοπικών επιμελητηρίων κι άλλων φορέων, ενώ αρμόδιοι των τεχνικών υπηρεσιών των τριών νομών θ’ αναφερθούν σε ειδικότερα θέματα.

ZENITH