Skip to main content

«Ανάσα αξιοπρέπειας» ζήτησαν από την Ευρώπη χιλιάδες Έλληνες (φωτο+vid)

Περίπου 5.000 Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup

Φωτο, βίντεο Σοφία Παπαμαυρουδή

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ οι συγκεντρώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, την ώρα που αυτή διαπραγματεύεται, διά του Γιάννη Βαρουφάκη, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα και με κεντρικό σύνθημα είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» καθώς και άλλα συνθήματα όπως «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, νικάμε». Περίπου 5.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, ενώ μερίδα εξ αυτών πραγματοποίησε στη συνέχεια πορεία στην Τσιμισκή και τη Λεωφόρο Νίκης. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε έντονο μποτιλιάρισμα, ιδίως στην Εγνατία και την Αγίου Δημητρίου, όπου φορτώθηκε η κίνηση λόγω του αποκλεισμού της παραλιακής.

Κατάμεστη ήταν η Πλατεία Σύνταγματος στην Αθήνα, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Πάτρας και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Image
leykostholos
 
 

 

Image
thesss(1)

 

Image
keykoskosmos

Κατα τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτες φωνάζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τη κυβέρνηση, αλλά και τραγουδούσαν τραγούδια κατά των δανειστών.

 

 

Image
kalisintagma

 

Image
sintagmaaa

 

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα διοργανώθηκαν και σε πόλεις του εξωτερικού, μεταξύ άλλων, σε Ιταλία, Κύπρο, Πορτογαλία, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία ακόμα και στη Νέα Υόρκη.


Πρώτη δημοσίευση: 18:41

Business Story
Off

ZENITH