Skip to main content

«Ανάσα» για τους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης

Παγώνει προσωρινά η νότια επέκταση του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας σε μια κίνηση τόνωσης της αγοράς από την Αττικό Μετρό. Απομακρύνονται μετά από τρία χρόνια οι λαμαρίνες από το εργοτάξιο της Βενιζέλο
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Εισακούστηκαν μετά από πολύ καιρό οι φωνές των καταστηματαρχών, που πλήττονται από τις εργασίες του Μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. ΄Ετσι, παγώνει προσωρινά η νότια επέκταση του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας σε μια κίνηση της «Μετρό Θεσσαλονίκης - Αττικό Μετρό Α.Ε» να «ανασάνει» η αγορά ενόψει εορτών. Επιπλέον, ήδη στα εργοτάξια της Βενιζέλου και της Μοναστηρίου, όπου είναι εφικτό, έχει αρχίσει η αντικατάσταση των λαμαρινών με πλέγματα.

Το εργοτάξιο του μετρό στο ύψος της Αγίας Σοφίας βρίσκεται στο μέσο της οδού Εγνατίας, όπου οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Γι΄ αυτό το λόγο τα έργα θα πρέπει να μετακινηθούν στα πεζοδρόμια γύρω από τα καταστήματα της οδού. Έτσι, την περίοδο των Χριστουγέννων, που η αγορά περιμένει να κινηθεί, πίσω από τις λαμαρίνες και τα πλέγματα θα βρίσκονταν ακόμη περισσότερα καταστήματα, κάτι που θα δυσχέραινε περαιτέρω την κατάσταση.

Η Αττικό Μετρό, λοιπόν, προκειμένου να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, αποφάσισε να πιάσει δουλειά στο εργοτάξιο από τη νέα χρονιά. Οι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα μετακινούνται, προσωρινά, σε άλλα εργοτάξια στα οποία επιταχύνονται οι εργασίες.

Παράλληλα, στα εργοτάξια της Βενιζέλου και της Μοναστηρίου, η Αττικό Μετρό προχωρά, όπου είναι εφικτό, στην αντικατάσταση των λαμαρινών με πλέγματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί τονωτική ένεση για την αγορά, καθώς μετά από τρία χρόνια τα καταστήματα της Βενιζέλου θα γίνουν και πάλι ορατά.

Ικανοποιημένο το Επιμελητήριο

Την ικανοποίησή του για την κίνηση της «Μετρό Θεσσαλονίκης - Αττικό Μετρό Α.Ε» να απομακρύνει τις λαμαρίνες, ώστε να τονωθεί η κίνηση στην αγορά, εξέφρασε στην Voria.gr ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Οι πιέσεις αρκετών ημερών απέδωσαν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Αττικό Μετρό ΑΕ, ώστε να λύνονται άμεσα τα όποια προβλήματα δημιουργούνται σε σχέση με την αγορά», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή, μεταφέροντας τα προβλήματα των καταστηματαρχών του κέντρου στη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

ZENITH