Skip to main content

Αναστασίου: Αν μιλήσω, θα αποβληθώ δια παντός

Τον Ολυμπιακό έστεψε πρωταθλητή ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαιτητικές αποφάσεις στην αναμέτρηση Ατρόμητος-Παναθηναϊκός.
Στη συνδρομητική τηλεόραση της «NOVA» μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έστεψε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαιτητικές αποφάσεις στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις: 
 
Για το ματς με τον Ατρόμητο: 
 
«Θα έλεγα πως ήταν ένα ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ήταν ανοιχτό, εμείς δεν μπήκαμε καλά ειδικά το πρώτο τέταρτο και δεχτήκαμε το γκολ. Από εκεί και πέρα όμως το ελέγξαμε, δεν είχαμε προβλήματα και φτάναμε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, απλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Πριν από το ματς είχαμε πει στα παιδιά οτι σ' αυτά τα ματς δεν μπορούμε να έχουμε 15-20 ευκαιρίες, θα έπρεπε στις 2-3 να τις τελειώνουμε.
 
Στο ημίχρονο είπαμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανακάμψουμε. Μια κακή απόφαση του διαιτητή τέλειωσε ουσιαστικά το ματς. Μετά ήρθε και η κόκκινη κι έγιναν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα. Μπορούμε να πούμε πολλά, μπορούμε να πούμε τι φταίει, δεχόμαστε την κριτική και το κυριότερο τι κάναμε λάθος. 
 
Απλά είναι και κάποια πράγματα που δεν μπορώ να πω γιατί ξέρω ότι ο αθλητικός δικαστής έχει μια συμπάθεια στο πρόσωπο μου και σε ό,τι λέω και ξέρω ότι μπορεί να με αποβάλλει δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε θα προτιμούσα να μην πω αυτά που έχω στο μυαλό μου».
 
Για το υπόλοιπο πρωτάθλημα:
 
«Κατ' αρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σαν φίλαθλος. Εσείς δεν νομίζετε ότι το πήρε; Ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και την ήττα, μείναμε αρκετά πίσω. Αυτό όμως που βλέπω είναι ότι το ποδόσφαιρο χάνει και χάνει πάρα πολύ. 
 
Βλέπουμε πως στην Τούμπα είχαν 1500 εισιτήρια, στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός δεν είχε παραπάνω. Νομίζω ότι κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο και ο καθένας θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει το πρωτάθλημα, είναι όμως και το προϊόν.
 
Στα προηγμένα πρωταθλήματα δεν ξέρει κανείς ποιος θα βγει πρωταθλητής, δεύτερος ή τρίτος. Πλέον είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να δούμε πως θα βρουν κίνητρο οι παίκτες για τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος. Θα το καταλάβω αν υπάρξει απογοήτευση και στενοχώρια για την εξέλιξη αυτή. 
 
Αν κάποιος παίκτης μού πει πως νιώθει άδειος και δεν μπορεί να δώσει το 100%, θα το αποδεχτώ και θα το σεβαστώ. Αυτοί όμως που θα μείνουν πίσω θα πρέπει να παλέψουν για να τελειώσουμε με νίκες ως το τέλος και μετά στα πλέι οφ».

ZENITH