Skip to main content

Aναστέλλονται οι διατάξεις για τους ημιυπαίθριους

Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, με το οποίο αναστέλλονται για έξι μήνες οι διατάξεις του νόμου Σουφλιά.
Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την από «29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», αναστέλλονται για έξι μήνες οι αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν.3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και αν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς». Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δε θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δέ έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ZENITH