Skip to main content

Αναστολή των διεργασιών του ΧΥΤΥ στη Νεράιδα Παλαιοκάστρου

Αναστέλλονται προσωρινά οι διεργασίες του έργου ΧΥΤΥ, χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, στην περιοχή Νεράιδα, μετά την ειρηνική αυτήν τη φορά παρέμβαση των κατοίκων του Παλαιοκάστρου.
Αναστέλλονται προσωρινά οι διεργασίες του έργου ΧΥΤΥ, χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, στην περιοχή Νεράιδα, μετά την ειρηνική αυτή τη φορά παρέμβαση των κατοίκων του Παλαιοκάστρου, όπου ζήτησαν μεταξύ άλλων από την ανάδοχη εταιρεία που ξεκίνησε το έργο, να αναρτήσει τις πινακίδες άδειας του έργου καθώς και τα σχετικά έγγραφα αδειοδότησης.

Η ανάδοχη εταιρεία έδωσε την εντολή στα σκαφτικά μηχανήματα να αποχωρήσουν, ενώ σήμερα πρόκειται να δεχθεί στα γραφεία της, εκπροσώπους των κατοίκων του Παλαιοκάστρου, ώστε να τους εκθέσει τα έγγραφα της εκτέλεσης του έργου.

Οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου ζητούν να γίνουν πρώτα οι απαραίτητες γεωτρήσεις στην περιοχή, ενώ έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας ΣτΕ για τη μη δημιουργία του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 2 Ιουνίου.

ZENITH