Skip to main content

Ανασυγκροτείται η διαδικασία ελέγχου των τραπεζών

Δεν αποκλείεται αυτή η προσπάθεια να «στηριχθεί» ακόμα περισσότερο στη συνδρομή των εταίρων - δανειστών.

Σε διαδικασία ανασυγκρότησης μπαίνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τότε δεν αποκλείεται αυτή η προσπάθεια να «στηριχθεί» ακόμα περισσότερο στη συνδρομή των εταίρων - δανειστών.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας εκπροσώπων τους σε διάφορα όργανα και επιτροπές και των τεσσάρων συστημικών ομίλων της χώρας μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δρομολογηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι δανειστές θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο στο κομμάτι χορηγήσεις. Δηλαδή, θα θελήσουν να λειτουργήσουν πιο αποφασιστικά ως προς το ποια δάνεια εγκρίνονται, ποια απορρίπτονται και γιατί. Μέχρι σήμερα, ο ρόλος τους και ως προς αυτό το κομμάτι ήταν περισσότερο συμβουλευτικός. Φαίνεται ότι τώρα θα γίνει μια πιο αποφασιστική στροφή, η οποία θα σφραγισθεί ενδεχομένως από την ενίσχυση της παρουσίας τους, ακόμα και σε επίπεδο εκπροσώπευσης.

Δηλαδή, όπως αναφέρουν πάντα οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα μεγαλώσει ο αριθμός των κοινοτικών στελεχών που θα έχουν λόγο και ρόλο στις αποφάσεις στους κόλπους των ελληνικών τραπεζών. Είναι άγνωστο αν αυτό συνεπάγεται περισσότερο έλεγχο ή παρέμβαση. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλα θα κριθούν στην πράξη.

ZENITH