Skip to main content

Αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ

Την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος αναμένεται να αναθεωρήσει στο 4% το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η οποία επικαλείται δηλώσεις του επικ
Την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος αναμένεται να αναθεωρήσει στο 4% το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η οποία επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη της Κίνας, ενώ σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα, ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανέφερε ως αναδυόμενες αγορές και της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ιδιωτική ζήτηση σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη παραμένει χαμηλή. Παράλληλα, ο Στρος εκτιμά ότι η Κίνα θα επιτρέψει την ανατίμηση του γουάν, το οποίο σήμερα είναι υποτιμημένο.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανάπτυξη τον Ιανουάριο, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα «σκαρφαλώσει» στο 3,9% το 2010, έναντι 3,1% που είχε προβλέψει τον περασμένο Οκτώβριο.

ZENITH