Skip to main content

Αναχωρεί και το τελευταίο κύμα αδειούχων

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου, με τους τελευταίους αδειούχους να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.
Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου, με τους τελευταίους αδειούχους να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα. Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών, ενώ συστήνεται προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους των λιμανιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Από τον Πειραιά σήμερα Σάββατο, έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 29 επιβατηγών-οχηματαγωγών για το Αιγαίο και 23 για τον Αργοσαρωνικό, από τη Ραφήνα 19 και από το Λαύριο 8.

Παράλληλα, η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται ομαλά, ενώ η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Την Κυριακή η Τροχαία θα απαγορεύσει την κίνηση βαρέων οχημάτων στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πολλοί είναι και οι εκδρομείς που επέλεξαν να μετακινηθούν με τα υπεραστικά λεωφορεία ή τον ΟΣΕ. Έτσι, τα ΚΤΕΛ για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν θέσει σε επιφυλακή τουλάχιστον 80 λεωφορεία για ενισχύσουν τα ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ με ικανοποιητικές πληρότητες αναχωρούν και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσουν 497 πτήσεις και τριάντα «τσάρτερ», αύριο 522 πτήσεις και δέκα «τσάρτερ» και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 «τσάρτερ».

Στο μεταξύ «καυτό», αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο, καθώς και η αρχή της επόμενης εβδομάδας, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο υδράργυρος φτάνει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς και από αύριο έως την ερχόμενη Τετάρτη θα αγγίξει και τους 41 βαθμούς, με τη ζέστη να είναι ιδιαίτερα αισθητή λόγω της υγρασίας.

ZENITH