Skip to main content

Ανεβάζει τους τόνους το Βερολίνο εν όψει της συνάντησης Βαρουφάκη - Σόιμπλε

Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την Άνγκελα Μέρκελ να μη διακρίνει ουσιαστική αλλαγή στη στάση των εταίρων έναντι της Ελλάδας και τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ να ξεκαθαρίζει πως εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει καμία ουσιαστική αλλαγή στη στάση των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ανέφερε πως, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, δεν βλέπει διαφοροποίηση των θέσεων των μελών της ζώνης του ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η γερμανική πολιτική υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει σταθερή.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μουσκάτ εξέφρασε την αντίθεσή του σ' ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, δήλωσε, όμως, ανοιχτός σε μία συζήτηση σχετικά με τους όρους του χρέους.

Σφίγγει τον κλοιό και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε νωρίτερα πως «εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα».







 

ZENITH