Skip to main content

Ανεκμετάλλευτες παραμένουν μελέτες ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Πιερία

Στα συρτάρια της Νομαρχίας Πιερίας παραμένουν μελέτες ύψους 150 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, τόνισε ο νομάρχης, Γ. Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων τ
Στα συρτάρια της Νομαρχίας Πιερίας παραμένουν μελέτες ύψους 150 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τον τομέα της οδοποιίας από ευρωπαϊκά προγράμματα, τόνισε ο νομάρχης, Γιώργος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των φορέων του νομού με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προτεραιότητα για το νομό Πιερίας έχουν η κατασκευή της περιφερειακής οδού της Κατερίνης και της 13ης εθνικής οδού, καθώς και η βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου».

«Κονδύλια υπάρχουν για την κατασκευή σχολείων, πολιτιστικών κέντρων και περιβαλλοντικών έργων», τόνισε ο νομάρχης και υπογράμμισε ότι ο νομός θα διεκδικήσει πόρους για οδικά έργα από την κεντρική εξουσία.

Από την πλευρά της η κ. Λιόνη παρουσίασε τις δυνατότητες υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι στόχος των επαφών αυτών είναι ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων, η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η ιεράρχηση των έργων που κρίνονται σημαντικότερα για κάθε περιοχή.

Σημειώνεται ότι η κ. Λιόνη συναντήθηκε με τους φορείς του νομού Πιερίας, στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης όλων των δήμων και των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ZENITH