Skip to main content

«Άνεμος» αισιοδοξίας στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Αύξηση πωλήσεων σε μεσοσταθμικό ποσοστό 43% -από έτος σε έτος- κατά τον μήνα Μάρτιο σημείωσε ο όμιλος «General Motors», ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ η ανταγωνίστρια «Τοyota» σημείωσε στους ίδιους μήνες του
Αύξηση πωλήσεων σε μεσοσταθμικό (αδιακρίτως μοντέλων) ποσοστό 43% -από έτος σε έτος- κατά τον μήνα Μάρτιο σημείωσε ο όμιλος «General Motors», ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ η ανταγωνίστρια «Τοyota» σημείωσε στους ίδιους μήνες του ΄09 και του ΄10 αύξηση πωλήσεων 40%, από την πλευρά της λόγω των προσφερόμενων «εξαιρετικά σημαντικών εκπτώσεων», ενώ όμως η πρώτη εταιρεία από την άποψη των πωλήσεων και μεριδίου αγοράς -πρώτη φορά από το έτος 1998 και 1995, αντίστοιχα -είναι, φέτος στις ΗΠΑ, η «Ford».

Ειδικά τα «Μπιούικ» της «General Motors» σημειώνουν αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό +70% από έτος σε έτος, ανακοινώθηκε παράλληλα από την πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επίσης η «Ford» ανακοίνωσε ότι, «προσβλέπει σε ακόμα περισσότερο αυξημένες πωλήσεις για τις μάρκες της «Lincoln» και «Μercury», που «ούτως ή άλλως έχουν εμπορική επιτυχία». Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η «Volvo» επωλήθη ήδη στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία «Gili».

ZENITH