Skip to main content

Ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να καταργήσουν τις κομματικές γραμμές.

«Δηλώνω παρών σε προσκλητήριο ευθύνης για τη Θεσσαλονίκη μας, για τη Μακεδονία μας. Θέλω να ξέρετε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στα τοπικά θέματα δεν είναι με κανένα κόμμα. Είναι με την Αυτοδιοίκηση, είναι με τους πολίτες, είναι με τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:  «Απευθύνω σήμερα στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης. Να καταργήσουμε τις κομματικές γραμμές, να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του χθες, να φύγουμε μπροστά. Με ένα ψηφοδέλτιο διακομματικό, ενωτικό, όπου όλοι θα κριθούν από μηδενική βάση».

Ερωτηθείς για το εάν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, του έδωσε το χρίσμα, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε: «Την εντολή και το χρίσμα τα έχει δώσει ο λαός», ενώ σε ερώτηση εάν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά, ο νομάρχης επεσήμανε ότι με τον κ. Σαμαρά έχουν να μιλήσουν από το 2009, μετά την  ασθένειά του.

Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης γνωστοποίησε ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία θα του ζητάει να προχωρήσουν μαζί ενωτικά. «Ενωτικά, μέσα από το δικό μου διακομματικό ψηφοδέλτιο, να προχωρήσουμε μαζί μιας και τα προβλήματα της κοινωνίας δεν έχουν χρώμα, μιας και περνάμε μια δύσκολη περίοδο και στον πόλεμό τον οικονομικό πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση. «Έχω αποφασίσει μόνο για τον εαυτό μου, για κανέναν άλλο. Σας το δηλώνω για να το ακούσει και η Αθήνα, στα θέματα που άπτονται του δικού μου ψηφοδελτίου το πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχω εγώ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή μου είναι τα άτομα που έχουν εμπειρία και μπορούν να προσφέρουν. Το γεγονός είναι ότι όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο νομάρχης και επεσήμανε ότι θα σεβαστεί τους νυν νομάρχες.

Τέλος, ο νομάρχης παρουσιάστηκε βέβαιος για τη νίκη του, την οποία αφιερώνει στο συγχωρημένο αδερφό του και την οικογένειά του.

ZENITH