Skip to main content

Ανησυχεί ο Σόκρατες για τους κερδοσκόπους

Την ανησυχία του «για την Ευρώπη και το ευρώ» εξέφρασε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την ένταση στις αγορές και τις ανησυχίες που εκφράζονται για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων
Την ανησυχία του «για την Ευρώπη και το ευρώ» εξέφρασε σήμερα από το Παρίσι ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Ζοζέ Σόκρατες, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για την ένταση στις αγορές και τις ανησυχίες που εκφράζονται για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα του.

«Είμαι ανήσυχος για την Ευρώπη και για το ευρώ, όπως όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί», υπογράμμισε ο κ. Σόκρατες, λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και να συνομιλήσει με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας Βίτορ Κονστάνσιο, από τη μεριά του, ζήτησε από την πορτογαλική κυβέρνηση να «ενισχύσει» το πρόγραμμα λιτότητας εξαιτίας των εντάσεων που παρατηρούνται στις αγορές, οι οποίες φοβούνται μία μετάδοση της ελληνικής κρίσης.

ZENITH