Skip to main content

Ανησυχία επαγγελματιών για ΟΑΕΕ

Επίσημη πληροφόρηση από την Πολιτεία για την οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα τους (ΟΑΕΕ) ζητούν επαγγελματίες και έμποροι νομού Θεσσαλονίκης.
Επίσημη πληροφόρηση από την Πολιτεία για την οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα τους (ΟΑΕΕ) ζητούν επαγγελματίες και έμποροι νομού Θεσσαλονίκης, με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι φήμες και τα δημοσιεύματα για αδυναμία καταβολής των συντάξεων, ήδη από τους επόμενους μήνες, έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας υποστηρίζει ακόμη πως, όταν τον Μάρτιο του 2010 είχε ζητήσει σχετική ενημέρωση, εισέπραξε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι διασφαλισμένη και ότι το κράτος εγγυάται την ομαλή και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων.

«Επειδή τα δημοσιεύματα δημιουργούν μεγάλη σύγχυση [...]και απαισιοδοξία, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε από το υπουργείο τι ακριβώς συμβαίνει με το ταμείο και αν υπάρχει εκ μέρους σας διάψευση στις φήμες, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων», καταλήγει η επιστολή.

ZENITH