Skip to main content

Ανησυχία Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας

Τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου μετέφεραν στο δήμαρχο Δράμας εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Δράμας, υπονοώντας αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους των επαγγελματιών που λειτουργούν πε
Σχεδόν μία εβδομάδα από την έναρξη της λειτουργίας της 6ης Ονειρούπολης, στη Δράμα, οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής εξέφρασαν στο δήμαρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη τις ανησυχίες τους από τη λειτουργία περιπτέρων (εντός της εγκατάστασης) με ευρύτατη ποικιλία προϊόντων, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των στεγασμένων καταστημάτων της πόλης.
Σε συνάντησή τους με τον δήμαρχο Δράμας οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Δράμας διαμαρτυρήθηκαν για τη φετινή διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που διατίθενται στο κοινό εντός της Ονειρούπολης και ζήτησαν από τον κ. Μαργαρίτη τον περιορισμό των κατόχων περιπτέρων στην εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση, με τρόπο που να διασφαλίζει τα συμφέροντα και των μονίμων καταστηματαρχών.
Η συνάντηση των δύο πλευρών διεξήχθη σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αφού είναι κοινά αποδεκτό ότι η έμπνευση και καθιέρωση της Ονειρούπολης από το Θωμά Μαργαρίτη άλλαξε το χαρακτήρα της Δράμας τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας στην πόλη και την αγορά της εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών, κι ωφέλησε πρωτίστως τον εμπορικό κι επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.
Ο δήμαρχος Δράμας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Επαγγελματοβιοτεχνών ότι δεν είναι στις προθέσεις του δήμου η εμπορευματοποίηση της Ονειρούπολης κι υποσχέθηκε να εξετάσει προσεκτικά τα ζητήματα που του έθεσαν, για να δώσει λύσεις.
Σημειώνεται ότι η φετινή Ονειρούπολη είναι πιο οργανωμένη από ποτέ και σημειώνει ήδη ρεκόρ επισκέψεων από κάθε γωνιά της βόρειας Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις της άρχισαν στις 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου, με δεκάδες δράσεις κυρίως για παιδιά.  Κατά την περσινή διοργάνωση, υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν την Ονειρούπολη περίπου 300.000 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες.

ZENITH