Skip to main content

Ανησυχία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στον ΠΑΟΚ

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διάφορες διαρροές που σχετίζονται με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διάφορες διαρροές που σχετίζονται με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και αφορά ιδιαίτερα τον Δικέφαλο, που βαρύνεται από τον όγκο των χρεών εδώ και χρόνια.

Αρχικώς, από το οικονομικό ρεπορτάζ γινόταν λόγος για όριο 2-3 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα αποκτήσουν δικαίωμα ένταξης στη νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Εντούτοις, χθες βράδυ πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού ανέφεραν πως το πλαφόν ανεβαίνει στα 5 εκ. ευρώ.

Τούτου δοθέντος, μία τέτοια εξέλιξη θα άφηνε και πάλι εκτός ρύμθισης την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, τα χρέη της οποία, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, υπολογίζονται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ακόμη δεν έχει καθοριστεί κανένα όριο, δίχως, όμως, αυτό να σημαίνει πως δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η εισαγωγή πλαφόν. Ως εκ τούτου, τα πάντα είναι ανοιχτά καθώς το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ενδεικτικό της ρευστότητας που υπάρχει είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή μέχρι την Πέμπτη, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα και των Μαρία Γκοντσάρεβα και Μάκη Γκαγκάτση είχε διαφανεί ότι ανοίγει ο δρόμος για να υπάρξει οριστική λύση στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο με την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου (περίπου 10,5 εκ. ευρώ).

 

ZENITH