Skip to main content

Ανησυχία του ιατρικού Οργανισμού Αυστραλίας για τα εμβόλια της νεάς γρίπης

Έκκληση προς την κυβέρνηση να μην είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο της νέας γρίπης στα παιδιά κάνει ο Αυστραλιανός ιατρικός οργανισμός.
Ένα μήνα πριν την έναρξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης Α στην Αυστραλία και ο Ιατρικός οργανισμός Αυστραλίας, Αustralian Vaccination Network, προκαλεί νέες ανησυχίες στους πολίτες όχι μόνο της Αυστραλίας αλλά ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ιατρικού οργανισμού , Meryl Dorey, το εμβόλιο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από την γρίπη και ζητάει από την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην υποχρεώσει τα παιδιά να εμβολιαστούν.Σύμφωνα με τον ιατρικό οργανισμό, δεν έχουν γίνει αρκετά τεστ του εν λόγω εμβολίου προκειμένου να θεωρηθούν ασφαλές για χρήση.

Η Αυστραλία έχει παραγγείλει 21 εκατ δόσεις του εμβολίου και η χορήγηση θα ξεκινήσει από το ιατρικό προσωπικό, τις εγκύους, τους αυτόχθονες και αυτούς που υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες.

Οι φόβοι του ιατρικού οργανισμού δεν διαψεύσθηκαν ούτε από τον Οργανισμό Θεραπευτικών Αγαθών καθώς σε ανακοίνωσή του δεν διασφάλισε τη χρήση σε παιδιά κάτω των 10 ετών παρά μόνο για αυτά που είναι άνω των δέκα.

Χριστίνα Καραμανίδου

ZENITH