Skip to main content

Άννα Διαμαντοπούλου: «Οι υπουργοί δεν είναι βουβοί»

«Οι υπουργοί δεν είναι ούτε ουδέτεροι, ούτε βουβοί. Ο κάθε υπουργός οφείλει και να λέει την άποψή του και να καταθέτει την πρότασή του, συνολικά επί των θεμάτων κι όχι μόνο περί του αντικειμένου και τ
«Οι υπουργοί δεν είναι ούτε ουδέτεροι, ούτε βουβοί και επειδή το υπουργικό συμβούλιο έχει μείζονα ευθύνη απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, ο κάθε υπουργός οφείλει και να λέει την άποψή του και να καταθέτει την πρότασή του, συνολικά επί των θεμάτων κι όχι μόνο περί του αντικειμένου και του τομέα του», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στον Real Fm σχετικά με την οικονομική πολιτική που αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης πρόσθεσε ότι«ο πρωθυπουργός έκανε μία σύνθεση προσεγγίσεων, προτάσεων, διαφορετικών αντιλήψεων περί του επείγοντος και του άμεσου που υπήρξαν στο υπουργικό συμβούλιο (...) και η πολιτική η οποία εξεφράσθη είναι το στοιχείο το οποίο θα στηρίξουμε απολύτως».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε  στον υπουργό Οικονομικών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι«πρέπει να στηρίξουμε τον κ. Παπακωσταντίνου, δίνουμε μία μάχη, δεν έχει περιθώρια για υπεκφυγές, η κεντρική μάχη της χώρας είναι η οικονομία, θα τη δώσουμε όλοι μαζί, θα την κρίνουμε καθημερινά όλοι μαζί και θα κρινόμαστε όλοι μαζί».

Όσον αφορά στα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, η υπουργός δήλωσε«Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο για να κρίνεται η επάρκεια των μέτρων. Εάν όπως φαίνεται προχωρήσει η επιβολή της παραγράφου 9 του άρθρου 104 του Συμφώνου, δηλαδή θα υπάρχει η μηνιαία επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας – από τα χειρότερα που μας άφησε η ΝΔ – από το Φεβρουάριο, Μάρτιο, όλα αυτά θα μπουν με μεγεθυντικό φακό σε παρακολούθηση πάρα πολύ στενή, οπότε εκεί, η επάρκεια θα φαίνεται κάθε ημέρα».

Τέλος, έκανε λόγο για το σοβαρό πολύ σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει η χώρα,  θα υπάρξει μία στάση αναμονής για το πώς όλα αυτά υλοποιούνται εβδομάδα με την εβδομάδα και οι δεσμεύσεις αυτές αρχίζουν και αποδίδουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι πολύ μικρό.

ZENITH