Skip to main content

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου κατέγραφε άνοδο κατά 1,01 δολάρια, στα 78,19 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την ανακοίνωση της κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να υιοθετήσει μία μεγαλύτερη νομισματική ευελιξία.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου κατέγραφε άνοδο κατά 1,01 δολάρια, στα 78,19 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 1,08 δολάρια, στα 79,30 δολάρια.

Την περασμένη Παρασκευή, η τιμή του αργού έκλεισε με άνοδο 39 σεντς, στα 77,18 δολάρια. Στο Λονδίνο ,το Μπρεντ έκλεισε επίσης ανοδικά κατά 46 σεντς, στα 78,22 δολάρια.

Μετά τις έντονες πιέσεις της Ουάσινγκτον, η Κίνα ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο την απόφασή της για μεγαλύτερη ευελιξία στη διακύμανση του γιουάν και για τη συνέχιση της μεταρρύθμισης του μηχανισμού καθορισμού της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος, η οποία χαιρετίσθηκε από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Πεκίνο διευκρινισε ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν θα γίνει σταδιακά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ταχείας αναπροσαρμογής της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος, το οποίο οι Δυτικοί θεωρούν ότι είναι υποτιμημένο με στόχο την προώθηση των κινεζικών εξαγωγών.

ZENITH