Skip to main content

Άνοδος βάσεων στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας

Μικρή άνοδο στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας και διατήρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, δείχνουν τα στοιχεία από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Μικρή άνοδο στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας και διατήρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές δείχνουν τα στοιχεία από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων παίζει αφενός ο μεγάλος αριθμός αριστούχων και αφετέρου ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων, περίπου 10.571, την τελευταία δεκαετία.

Παράλληλα, αυξημένος είναι ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσαν από 15.000 έως 18.000 μόρια, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας.

Πολύ μεγάλος (30.800 σε σύνολο 89.807 εξετασθέντων) είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη «βάση», δηλαδή η βαθμολογία τους δεν φτάνει τα 10.000 μόρια.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει πως οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, δεν θα υπάρχει ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία, ούτε ανάμεσα στις σχολές των ίδιων Επιστημονικών Πεδίων.

Τέλος, εκτιμάται πως η βάση της πρώτης σχολής θα έχει διαφορά 14.000 μορίων από τη βάση της τελευταίας σχολής.

ZENITH