Skip to main content

Ανοίγει η αυλαία για το21ο Eθνο-τζαζ φέστιβαλ στη Θεσσαλονίκη

Για ακόμη μια χρονιά αυλαία για το Εθνο-τζαζ Φέστιβαλ το οποίο κλείνει τα 21 του χρόνια και υπόσχεται να μας ταξιδέψει στους μαγευτικούς ρυθμούς της τζαζ παρέα με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Για ακόμη μια χρονιά ανοίγει η αυλαία για το Εθνο-τζαζ Φέστιβαλ το οποίο κλείνει τα 21 του χρόνια και υπόσχεται να μας ταξιδέψει στους μαγευτικούς ρυθμούς της τζαζ παρέα με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Maria Del Mar (Bonet)
 


Maria del Mar Bonet
Jaume Compte Nafas Enseble
Συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου

Μια μουσική παράσταση με τίτλο «Amic, Amat» όπου η Maria del Mar Bonet θα μας μαγέψει με τον ερωτικό μυστικισμό των ποιημάτων και της μουσικής των αραβικών χωρών, όπως η ηχηρότητα των συριακών moaxajas, που εμπνέουν την τραγουδίστρια από τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Α.Π.Θ.
14/10/2009 Ώρα: 21.00

Αφιέρωμα στον Miles Davis

 


Jimmy Cobb’s so what band feat. Wallace Roney, Vincent Herring, Javon Jackson, Larry Willis & Buster Williams

Στο ναό της Τζαζ το KIND OF BLUE είναι ένα από τα ιερά εναπομείναντα έργα… Στις κριτικές αναφέρεται ως ορόσημο του στυλ, ισότιμο με ηχογραφήσεις όπως το Hot Fives του Louis Armstrong και τα bebop κουιντέτα του Charlie Parker. Οι μουσικοί παραδέχονται την επιρροή του και έχουν ηχογραφήσει εκατοντάδες εκδοχές της μουσικής αυτού του άλμπουμ.

Στο "Kind of Blue" ο Miles Davis είναι επηρεασμένος από το «Κονσέρτο για Μονόχειρα και Ορχήστρα» του Ραβέλ και από το «Κονσέρτο Νο. 4» του Ραχμάνινοφ.

Ο φετινός εορτασμός του "Kind of Blue" εστιάζεται στην πορεία της τζαζ μετά από εκείνη την ιστορική ηχογράφηση, στην κληρονομιά των θρυλικών μουσικών που συμμετείχαν σε αυτήν -Miles Davis με την τρομπέτα, John Coltrane στο τενόρο σαξόφωνο, Julian "Cannonball" Adderley στο άλτο σαξόφωνο, Bill Evans και Wynton Kelly στο πιάνο, Paul Chambers στο μπάσο, και Jimmy Cobb στα ντραμς- και σε όλα τα ξεχωριστά μουσικά στοιχεία που ανέδειξαν το "Kind of Blue" σε ένα μνημείο της παγκόσμιας μουσικής.

Βελλίδειο πολιτιστικό κέντρο
23/10 Ώρα:  21.00

Chico Freeman and the Reto Weber Squeezeband

 

 

 

 


Μια μουσική συνάντηση με ελίτ μουσικούς . Ιδέα του ντράμερ και περκασιονίστα από την Ελβετία Reto Weber, που συγκέντρωσε μουσικούς απ όλο τον κόσμο και παρουσιάζει τους «Squeezeband».

Με δυο επιτυχημένα CD και αρκετές συναυλίες στην Ευρώπη την Αφρική και την Νότιο Αμερική η «Squeezeband» παρουσιάζουν φέτος ένα μοναδικό πρόγραμμα.
Μαζί τους ο σαξοφωνίστας Chico Freeman  ο φανταστικός  Beatboxer Nino G από την Ιταλία , ο τρομπονίστας Gianluca Petrella επίσης από την Ιταλία  ο κιθαρίστας Dany Martinez από την Κούβα και ο ταλαντούχος μπασίστας  Michel Albo από την Μαρτινίκα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

29/10 Ώρα: 20.30 και

Οι μουσικοί του κόσμου…
Ώρα: 21.30

Yurdal Tokcan, Göksel Baktağir και Κατερίνα Παπαδοπούλου

 

 

 

 


Οι Yurdal Tokcan, Göksel Baktağir μέλη του συγκροτήματος Istanbul Sazendeleri και η Κατερίνα Παπαδοπούλου αποφάσισαν για άλλη μια φορά να συνυπάρξουν μουσικά και να συμπαρουσιάσουν το συνθετικό τους έργο αντίστοιχα.

Και οι τρεις συνθέτες διακρίνονται για την πολύχρονη σπουδή και ενασχόλησή τους με την μουσική της Αν. Μεσογείου και για την μεγάλη πείρα τους ως εκτελεστές, δάσκαλοι και σολίστ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ 
30/10 Ώρα: 21.00
   
Club des Belugas

 

 


Τους Γερμανούς  Club des Belugas , μια από τις  πρωτοπόρες μπάντες της Ευρώπης στη Nu-jazz μουσική θα απολαύσουμε στο 21ο Εθνο-Τζαζ Φεστιβάλ σε ένα ξεχωριστό τζαζ πάρτι.

Ο Maxim Illion, -Dj και παραγωγός- στα Decks μαζί με άλλους 8 μουσικούς επί σκηνής και την μαγευτική φωνή της Brenda Boykin, ξέρουν να  ξεσηκώνουν το κοινό,  συνδυάζοντας με μοναδική δημιουργικότητα, φαντασία και ένταση  τη σύγχρονη Lounge και Nu-jazz μουσική με Βραζιλιάνικους ρυθμούς, Swing και Soul των ’50s,’60s και ’70ς.

Αριστοτέλειο
31/10 Ώρα: 21.00 

Δημήτρης Τσάκωνας

 

 

Business Story
Off

ZENITH