Skip to main content

Ανοίγει η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Ανοίγει το θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αν και συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου διαψεύδουν τη φημολογία περί άμεσης παραίτησής του.Διαψεύδει η Χ. Τρικούπη.

Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανοίγει μετά το άσχημο αποτέλεσμα του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο χρόνος των επίσημων ανακοινώσεων. Ορόσημο, πάντως, των εξελίξεων θεωρείται το συνέδριο που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ και το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Για την προεδρία του κόμματος υποψήφιοι αναμένεται να είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ δεν αποκλείεται να δηλώσουν "παρών" και δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Διαψεύδει η Χ. Τρικούπη

Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κομματος διαψεύονται οι φημολογίες περί παραίτησης του κ. Βενιζέλου, τονίζονταςς ότι την Πέμπτη θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, προκειμένου το κόμμα θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας.

Ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών.

Όλα – συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας – θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό.

Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

ZENITH