Skip to main content

Ανοίγει σύντομα ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών

Ανοίγει ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που είχε το προεδρείο της ΠΟΠΕΚ με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλ
Ανοίγει ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, έπειτα από την κοινή διαπίστωση ότι αυτή δεν λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη.

Στη δίωρη σύσκεψη ετέθησαν όλα τα προβλήματα της αγοράς πετρελαιοειδών, επικεντρώνοντας ιδιαιτέρως τη συζήτηση στις παρενέργειες από την επιβολή του πλαφόν μόνον στα πρατήρια των οκτώ νομών που αναφέρονται στην απόφαση. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί η συμβολή και των Εταιρειών Εμπορίας με τη χορήγηση εκπτώσεων στους πρατηριούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του πλαφόν από τον υφυπουργό κ. Ι. Μανιάτη, ο οποίος δεσμεύθηκε να ανοίξει ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, μετά την κοινή διαπίστωση ότι αυτή δεν λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Μετά από τα παραπάνω και την επιδειχθείσα κατανόηση των προβλημάτων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, η ομοσπονδία αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Στ. Αρναουτάκης, και γενικοί γραμματείς Ενέργειας κ. Κ. Μαθιουδάκης και Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ZENITH