Skip to main content

Ανοίγει την Κυριακή το Μελικιώτικο καρναβάλι

Ανοίγει την Κυριακή το Μελικιώτικο καρναβάλι. Το Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη,οργανώνει έκθεση: Το Καρναβάλι της Μελίκης - ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ - Πρόσωπα- Μάσκες-Δράσεις.

Το Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Ελληνικής Μάσκας, σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξάνδρειας, δημοτική ενότητα Μελίκης και το Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων, οργανώνει έκθεση με θέμα: Το Καρναβάλι της Μελίκης - ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ - Πρόσωπα- Μάσκες-Δράσεις.
        
Πρόκειται για μια έκθεση - αναφορά στο ιστορικό καρναβάλι της Μελίκης και στους πρωτοπόρους δημιουργούς του.
        
Τα εγκαίνια της έκθεσης σηματοδοτούν και την έναρξη του μελικιώτικου καρναβαλιού και θα γίνουν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ στους χώρους του Μουσείου.
        
Το πρωί της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου, ημέρα των εγκαινίων, από της 10 έως και το μεσημέρι, ο σύλλογος Φίλοι του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας- Θράκης, από την Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθούν το Μουσείο της Μελίκης, όπου τα μέλη του  θα κόψουν την πίτα της και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων και να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για την παράδοση.
          
Το βράδυ και μετά τα εγκαίνια της έκθεσης στα οποία θα συμμετέχουν παραδοσιακές ορχήστρες, χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου και πολλοί φίλοι θα κατευθυνθούν στο Δημαρχείο της Μελίκης, όπου στο αμφιθέατρο θα παρακολουθήσουν μουσικοθεατρική παράσταση και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία λαϊκό γλέντι στα πλαίσια της έναρξης του μελικιώτικου καρναβαλιού το οποίο φέτος προβλέπεται εξαιρετικά  πλούσιο και ενδιαφέρον.

ZENITH