Skip to main content

Άνοιγμα του ομίλου Μουζενίδη στην Κίνα

Με τη θυγατρική Grekodom θα δώσει το "παρών" στην έκθεση πολυτελών ακινήτων LPS Beijing. Οι στόχοι, η ζήτηση και οι προοπτικές.
της Άννης Καρολίδου 
 
Δυνατά στη διεθνή αγορά ακινήτων βγαίνει ο όμιλος επιχειρήσεων Μουζενίδη, με τη θυγατρική Grekodom. Η  θυγατρική Grekodom  θα συμμετάσχει στην έκθεση πολυτελών ακινήτων, την LPS Beijing, η οποία  θα πραγματοποιηθεί 24-26 Απριλίου στην κινεζική πρωτεύουσα, με σπόνσορες τις εταιρείες Lamborghini, Baccarat και Dassault- Falcon. 
 
Η Grekodom, παιδί του ομίλου Μουζενίδη, μπορεί να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην προσέλκυση πελατών από τη Ρωσία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια, αλλά, όπως εξηγεί ο κ. Δαμιανός Σαχμπαζίδης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Grekodom, το βλέμμα τους έχει πλέον στραφεί και στη μεγάλη αγορά της Κίνας. 
 
«Γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι πιθανοί αγοραστές από το εξωτερικό, από τις χώρες που έχει μεγαλύτερη δραστηριότητα, διαχρονικά, ο όμιλος, ενδιαφέρονται για τη Χαλκιδική. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο καταγράφουμε σημαντικά ενισχυμένη ζήτηση για αστικές κατοικίες στην Αθήνα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για ελληνικά νησιά», τονίζει.
 
Ο κ. Σαχμπαζίδης, αναφέρεται στη στρατηγική του Ομίλου για διείσδυση στις αγορές του Ισραήλ και της Κίνας, κάτι που επιχειρείται τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και για το real estate. 
 
«Στην αγορά της Κίνας, ανεβαίνει πολύ η Κρήτη. Η Grekodom, ωστόσο, έχοντας πανελλαδική δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να παρέχει μεσιτικές υπηρεσίες, να αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών και ακινήτων για άλλες χρήσεις, αλλά και να διαχειρίζεται ακίνητα παρέχοντας υπηρεσίες σε επενδυτές», πρόσθεσε ο κ. Σαχμπαζίδης. 
 

ZENITH