Skip to main content

Ανοικτές διαφωνίες με τους εταίρους

Η πλευρά των δανειστών επιμένει σε παρεμβάσεις στο εργασιακό και το ασφαλιστικό τώρα, ενώ η Αθήνα απαντά ότι αυτοί οι τομείς συνιστούν «κόκκινες γραμμές».

Παραμένουν οι κρίσιμες διαφορές μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα. Η πλευρά των δανειστών επιμένει σε παρεμβάσεις στο εργασιακό και το ασφαλιστικό τώρα, ενώ η Αθήνα επιμένει ότι αυτοί οι τομείς συνιστούν «κόκκινες γραμμές». Διαφωνίες υπάρχουν και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα (πχ ΦΠΑ).

Προκειμένου να υπάρχει μια αίσθηση του πού ακριβώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις, αρκεί να σημειωθεί ότι στην Αθήνα, αυτές τις μέρες, δεν βρίσκονται καν κλιμάκια των θεσμών που ασχολούνται με τα εργασιακά - ασφαλιστικά θέματα. Υπάρχει μόνο ένα κλιμάκιο που συζητά για το δημοσιονομικό ζήτημα, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Εξάλλου, στελέχη της μόνιμης αντιπροσωπείας των θεσμών στην Ελλάδα (σσ και παλαιότερα της τρόικας) εξακολουθούν να βρίσκονται σε άδεια. Κατά συνέπεια - και πρακτικά σκεπτόμενοι - αντιλαμβανόμαστε όλοι οι τρίτοι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν τρέχουν μάλλον με τόσο γρήγορους ρυθμούς ή τουλάχιστον με όσο γρήγορους ρυθμούς θα έπρεπε.

ZENITH