Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων στο φορολογικό

Τεράστια μεταρρύθμιση χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για «μερεμέτια», αλλά για εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος και επισημαίνοντας ότ
Τεράστια μεταρρύθμιση χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για μερεμέτια, αλλά για εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Παράλληλα επεσήμανε «σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διλήμματα, τεχνικά προβλήματα, δυσκολίες που χρειάζεται κανείς να κοιτάξει δύο και τρεις φορές, να κάνει πολλαπλές διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα».

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι το τέλος της διαδρομής, γιατί δεν έχουμε την αυταπάτη πως λύσαμε όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία. Θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία. Όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει. Όλο και κάποιο "παραθυράκι" θα υπάρχει ακόμη ή θα δημιουργηθεί που θα πρέπει στην πορεία να κλείσουμε. Εδώ είμαστε για να αξιολογούμε διαρκώς τις πολιτικές μας και να λαμβάνουμε διορθωτικά μέτρα», υπογράμμισε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μία από τις μεγάλες τομές του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΠΣΑΑ), το οποίο η κυβέρνηση θα τηρήσει απαρέγκλιτα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η τήρηση του προγράμματος θα αποτελέσει εγγύηση πως «στο μέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επί δικαίων και αδίκων».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «φέρνει ξεκάθαρα τησφραγίδα της δικής μας προοδευτικής αντίληψης, αλλά και του αισθήματοςκοινωνικής δικαιοσύνης, που τόσο ανάγκη έχουν οι πολίτες στις σημερινέςδύσκολες ημέρες».

Σημείωσε ακόμη ότι μόνο με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές θαπροφυλαχθεί η χώρα και είναι αυτές που μπορούν να εγγυηθούν ότι «στομέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επίδικαίων και αδίκων».

ZENITH