Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τράπεζες

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δεσμεύτηκαν σήμερα να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά δεν αναφέρθηκαν σ
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δεσμεύτηκαν σήμερα να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά δεν αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τράπεζες.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το τέλος της διήμερης συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δηλώνουν έτοιμοι «να καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων όσον αφορά στο κεφάλαιο και στη ρευστότητα» για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ωστόσο, οι υπουργοί και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών τηρούν σιγή όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής παγκοσμίως φόρου στις τράπεζες, για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων διάσωσης.

Υπέρ του σχεδίου αυτού έχουν ταχθεί οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ, ωστόσο στο σχέδιο αυτό αντιτίθενται χώρες όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ινδία και η Αυστραλία.

ZENITH