Skip to main content

Αντέχει στην κρίση η SATURN

Το πέμπτο κατάστημά της στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του χρόνου η γερμανική εταιρία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
Παρά την αποτυχημένη παρουσία των εκπτωτικών αλυσίδων Plus και Αldi  στην Ελλάδα, η γερμανική  αλυσίδα  ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών SATURN ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δεύτερο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και πέμπτο στην Ελλάδα μέχρι τέλος του χρόνου, στην ανατολική πλευρά της πόλης, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Το κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει σε χώρο 5.000 τ.μ., πίσω από το Carrefour, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό της εταιρίας είναι να λειτουργήσει και άλλα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ήδη λειτουργούν τέσσερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα, στο Γέρακα και στο σταθμό Λαρίσης.

Στα 300 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου Media Saturn

Το 7,5% του συνολικού τζίρου (4 δισ. ευρώ) και τη δεύτερη θέση της αγοράς κατέχει ο γερμανικός όμιλος Media Saturn, στον οποίον ανήκει η SATURN, καθώς και η διαχείριση των καταστημάτων Media Markt, που ανήκει στον όμιλο Metro. Ο όμιλος Media Saturn με τα 12 καταστήματα που έχει σε λειτουργία σήμερα στην Ελλάδα και παρά την κάμψη 15% που παρατηρείται στις πωλήσεις του κλάδου των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών  συσκευών, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατάφερε να διατηρήσει των κύκλο εργασιών του σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που είχε δώσει ο ο διευθύνων σύμβουλος Chief Operating Officer της Media-Saturn κ. Δημήτρης Κατραβάς στα εγκαίνια του πρώτου SATURN στη Θεσσαλονίκη την Ανοιξη του 2010 ο κύκλος εργασιών των δυο καταστημάτων  SATURN που λειτουργούσαν το 2009 στην Αθήνα ήταν 75εκατ. ευρώ.

Η Saturn  που έχει παρουσία σε 16 χώρες της Ευρώπης με 800 καταστήματα και καθαρά έσοδα 19,7δις. ευρώ σχεδιάζει να επεκταθεί και στην Ασία.

ZENITH