Skip to main content

Άνθρωπο- «κλειδί» ψάχνει ο Παπανδρέου

Στη δημιουργία «κέντρου συντονισμού» εντός του Μαξίμου προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός. Οι τελευταίες εξελίξεις στο «σίριαλ» μετακίνησης της Λ. Κατσέλη, τι απαντάει η υπουργός.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τις αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο, με τον πρωθυπουργό να έχει σειρά επαφών με μέλη της Επιτροπής Ξένων Εμπειρογνωμόνων και στενούς του συνεργάτες. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός «υπερυπουργείου», με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει ένα «κέντρο» εντός του Μεγάρου Μαξίμου, αρμοδιότητα του οποίου θα είναι ο συντονισμός και ο έλεγχος του κυβερνητικού έργου, με στόχο να υπάρχει αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων και αποδοτικότερη συνεργασία ανάμεσα στα υπουργεία. Κυριότεροι διεκδικητές είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης, και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χ.Παμπούκης, που είναι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά τις αλλαγές στις ηγεσίες υπουργείων, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση της υπουργού Οικονομίας, Λ.Κατσέλη, με πιθανότερο αντικαταστάτη της να διαφαίνεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από τον κ. Παπανδρέου και πιθανόν να αποτελεί τον καλύτερο εκφραστή της ανάπτυξης, στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» που θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η νυν υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έκανε λόγο για πισώπλατα μαχαιρώματα και συμφέροντα μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία της για τα σενάρια αποχώρησής της από το κυβερνητικό επιτελείο. Εξάλλου, όπως ανέφερε, επιθυμεί να κριθεί εκ του αποτελέσματος και επιθυμεί να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό της, καθώς έχει να πραγματοποιήσει σημαντικό έργο το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με την ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να ληφθούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν λήγει η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ZENITH