Skip to main content

Αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Αμπχαζία αναπτύσσει η Ρωσία

Η Ρωσία ανέπτυξε στην Αμπχαζία πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300 που θα καταρρίπτουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο αυτής της φιλορωσικής περιφέρειας της Γεωργίας που επιδιώκει την απόσχισ
Η Ρωσία ανέπτυξε στην Αμπχαζία πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300 που θα καταρρίπτουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο αυτής της φιλορωσικής περιφέρειας της Γεωργίας που επιδιώκει την απόσχισή της, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλεξάντρ Ζελίν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Άλλα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας αναπτύχθηκαν στη Νότια Οσετία, μια άλλη περιφέρεια της Γεωργίας που θέλει να αποσχισθεί και συνορεύει με τη Ρωσία.

«Ο στόχος αυτών των μέσων αντιαεροπορικής άμυνας είναι όχι μόνο να προστατεύουν τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αλλά και να καταστρέφουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους, όποια κι αν είναι η αποστολή του», δήλωσε ο πτέραρχος Ζελίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ITAR-TASS.

Ο αντιπρόεδρος της γεωργιανής κυβέρνησης Τεμούρ Γιακομπασβίλι δήλωσε πως η ανάπτυξη των S-300 στην Αμπχαζία αποτελεί «πηγή ανησυχίας» για τη Γεωργία και το ΝΑΤΟ.

ZENITH