Skip to main content

Αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα προχωρήσουν την Τετάρτη ο δήμος Γιαννιτσών, ο Εμπορικός Σύλλογος και φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση της 34ης Μ/Κ Τ
Με κινητοποιήσεις απαντά ο δήμος Γιαννιτσών στη μετεγκατάσταση της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης ο δήμος Γιαννιτσών, ο Εμπορικός Σύλλογος και φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από τις 9 το πρωί έως τις 11, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της εθνικής οδού στο 49ο χιλιόμετρο (ανατολική είσοδος της πόλης) με μηχανήματα και απορριμματοφόρα του δήμου και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του δημαρχείου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νίκος Παπανικολάου, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα για την πόλη και ένα οικονομικό πλήγμα της τάξεως περίπου 7 εκατ. ευρώ.

«Εμείς έχουμε ήδη επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίσουμε για περαιτέρω, ή μη, κινητοποιήσεις», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, στα Γιαννιτσά διαβιούν περίπου 600 οικογένειες στρατιωτικών, που υπηρετούν στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, μια μονάδα εκ της οποίας βρίσκεται στον δήμο Σκύδρας.

ZENITH