Skip to main content

Αντιδράσεις για την αποχώρηση Παπαγεωργόπουλου

Η απόφαση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης να μην διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες εκλογές προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Τι δηλώνουν οι Ψωμιάδης, Δανιηλίδης και Αράπογλου.
Έκπληκτος δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του Βασίλη. Όποιες διαφορές και να είχε κανείς μαζί του, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά του στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Τριανταπέντε χρόνια νικητής, έκανε πάντοτε αυτό που πίστευε ότι ήταν καλύτερο για τον τόπο και για τον εαυτό του. Του εύχομαι ο νέος κύκλος που ανοίγει, όπως είπε ο ίδιος, να είναι επιτυχημένος», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Δανιηλίδης: Η αποχώρηση του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι η μεγαλύτερη προσφορά που θα μπορούσε να κάνει

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος Συκεών, επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Θεσσαλονίκης» στην ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αποχώρηση του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι η μεγαλύτερη προσφορά που θα μπορούσε να κάνει στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο, στην ΤΕΔΚ και ευρύτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσο κι αν επιχειρεί να το αποκρύψει, είναι μια απόπειρα απόδρασης από τις τραγικές ευθύνες που τον βαρύνουν».

Μάλιστα, ο κ. Δανιηλίδης υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όφειλε να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες. «Καλύτερο και πιο συνετό θα ήταν, ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, να έβρισκε το πολιτικό αλλά και ανθρώπινο θάρρος και να ζητούσε συγνώμη από τους συμπολίτες μας. Συγνώμη για την αδράνειά του που έφερε σε αδιέξοδο και μαρασμό τη Θεσσαλονίκη, στερώντας της κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και προόδου. Συγνώμη για την καταστρεπτική και καταδικαστέα «λουδοβίκεια» τακτική που ακολούθησε στην ΤΕΔΚ, επιδεικνύοντας ασέβεια στους  δημοκρατικούς θεσμούς και απαξιώνοντας τους συναδέλφους του αιρετούς. Συγνώμη για τις επιλογές του που ήταν πάντοτε απόρροια προσωπικών και μικροκομματικών συμφερόντων και φιλοδοξιών».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δανιηλίδης σημειώνει ότι ο ίδιος είχε από καιρό επισημάνει πως τα έργα και οι ημέρες του κ. Παπαγεωργόπουλου είχαν ημερομηνία λήξης. «Ήρθε, λοιπόν, η ώρα η αποχώρησή του να δώσει επιτέλους στη Θεσσαλονίκη την ανάσα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει», καταλήγει.

Αράπογλου: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έπραξε το αυτονόητο

Καθυστερημένη έκρινε την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκη, η επικεφαλής της της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», κα Χρύσα Αράπογλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το σημερινό διάγγελμα του(!) προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με καθυστέρηση  το αυτονόητο : Την ανάγκη να απαλλαγεί επιτέλους η Θεσσαλονίκη από το δικό του σύστημα  διοίκησης που δυστυχώς οδήγησε την πόλη  στην ακινησία και την στασιμότητα. Σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ΄εξαναγκάστηκε΄ σε αποχώρηση αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Για να προχωρήσει μπροστά η πόλη θα πρέπει να αποχωρήσει μαζί του και το σύστημα που εγκαθίδρυσε  στον Δήμο. Αν δεν τον κάνει ο ίδιος άλλωστε, θα το κάνει ο λαός της Θεσσαλονίκης στις 7  Νοεμβρίου. Σήμερα , τον  καλούμε ξανά να παραιτηθεί από την θέση του δημάρχου προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα της Δικαιοσύνης για τα δεκάδες σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν στην διάρκεια της δικής του θητείας. Αυτή θα είναι και η τελευταία του προσφορά προς την πόλη».


Μπουτάρης: Μεγάλη αλλαγή στην πόλη βλέπει «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»

«Όπως είχαμε προδιαγράψει, το πολύχρονο καθεστώς, που κρατάει δέσμια την πόλη εδώ και 24 χρόνια, καταρρέει. Κανένα φτιασίδωμα και καμιά αλλαγή προσώπου δεν μπορεί να σταματήσει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο δήμο Θεσσαλονίκης», ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

ZENITH