Skip to main content

Αντιδράσεις Σλοβακίας για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Την επαναδιαπραγμάτευση της συνεισφοράς της στο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα εισηγηθεί στην ΕΕ η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Σλοβακίας, όπως ανακοίνωσε η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Ιβέτα Ραντίκο
Την επαναδιαπραγμάτευση της συνεισφοράς της στο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα εισηγηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Σλοβακίας, όπως ανακοίνωσε η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Ιβέτα Ραντίκοβα.

«Δεν θα υποστηρίξουμε αυτό το δάνειο στο κοινοβούλιο», δήλωσε η κα Ραντίκοβα, συμπληρώνοντας πως χωρίς την επικύρωση από το σλοβακικό κοινοβούλιο η υπόσχεση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν θα ισχύει.

Επεσήμανε ότι η υπόσχεση που είχε δώσει στις Βρυξέλλες η απερχόμενη κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο αποτελεί «μία τεράστια υποχρέωση» για τη Σλοβακία, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του προϋπολογισμού της χώρας.

«Δεν υποστηρίζαμε αυτή την απόφαση και δεν ρωτηθήκαμε», υπογράμμισε η Ραντίκοβα, επισημαίνοντας πάντως ότι η απόφαση για συνεισφορά στο πακέτο στήριξης δεν μπορεί να αλλάξει, όμως επέμεινε ότι μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της, η νέα της κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ γα το μέγεθος της συνεισφοράς της Μπρατισλάβα.

ZENITH