Skip to main content

Αντιδράσεις στην ΕΕ για το νέο γερμανικό «όχι»

Ας μη βιάζονται μερικοί, το μήνυμα της Κομισιόν στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ, που εμμένει στην αδιαλλαξία. «Οι Έλληνες νιώθουν ότι τους την έχουν στημένη», λέει ο ανταποκριτής του Channel 4.

Την ώρα που Eurogroup και Κομισιόν ανοίγουν ένα – μικρό έστω – παράθυρο για την πολυπόθητη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, το Βερολίνο συνεχίζει να τηρεί στάση αδιαλλαξίας, λέγοντας «όχι» στο αίτημα για παράταση, πριν καν αυτό εξεταστεί από το EuroWorking Group.

Η σκληρή στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που από κάποιους εκλαμβάνεται ως εμμονή, προκάλεσε αντιδράσεις και στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κύκλοι της Κομισιόν, σχολιάζοντας την αρνητική αντίδραση του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, λένε χαρακτηριστικά, «ας μη βιάζονται κάποιοι, η διαπραγμάτευση ξεκινάει στις 16:00, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group».

Εξάλλου, το ελληνικό αίτημα θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες και, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις.

«Οι Έλληνες νιώθουν πως τους την είχαν στήσει», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Βρετανός ανταποκριτής του Channel 4 στην Ελλάδα Πολ Μέισον. «Ο Ντάισελμπλουμ είχε ξεκάθαρα συμφωνήσει με το έγγραφο του Βαρουφάκη, αλλιώς γιατί να συγκαλέσει Eurogroup; Οι Ελληνες νιώθουν πως “τους την είχαν στημένη” την ώρα που οι Γερμανοί απορρίπτουν (το αίτημα)», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, σε νέα του ανάρτηση, σημειώνει πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γ,Βαρουφάκης, υπαναχωρεί στις διατυπώσεις του αιτήματος, κάτι που, όπως λέει, αποτελεί την πρώτη από τις δύο φάσεις του συμβιβασμού.

ZENITH