Skip to main content

Αντίδραση Ευ. Βενιζέλου για τη «λευκή απεργία» στην Π.Α

Σε λευκή απεργία κατέβηκαν από σήμερα το πρωί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει το πτητικό επίδομα των έξι χιλιάδων ευρώ, που παίρνουν ανά εξάμη
Σε λευκή απεργία κατέβηκαν από σήμερα το πρωί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει το πτητικό επίδομα των έξι χιλιάδων ευρώ, που παίρνουν ανά εξάμηνο.

Η σημερινή μαζική δήλωση ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας  να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς, όπως σημείωσε, η ενέργεια αυτή έγινε παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντισταθμίσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων, χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε επίσης εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. «Αυτό, τόνισε, «αδικεί τους Έλληνες πιλότους» και πρόσθεσε:

«Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».

«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας:

«Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

ZENITH