Skip to main content

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε ΑΤΕ και ΤΤ

Την αντίδραση των εργαζομένων στην ATEBank προκάλεσε η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς κάνουν λόγο για εξαγορά αντί «πινακίου φακής», ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του ΤΤ προχώρησαν σε κ
Την αντίδραση των εργαζομένων στην ATEBank προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς κάνουν λόγο για εξαγορά αντί «πινακίου φακής», ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του ΤΤ προχώρησαν σε στάση εργασίας και κατάληψη των κεντρικών γραφείων της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ATEBank: Επίθεση κατά της Αγροτικής Τράπεζας και κατ΄ επέκταση ενάντια στον αγροτικό τομέα, εκδηλώθηκε από το μεταπρατικό ιδιωτικό κεφάλαιο, σήμερα το πρωί! Η Τράπεζα Πειραιώς, διά του κ. Σάλλα, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ., έναντι ευτελούς τιμήματος και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να πει το ΝΑΙ».

«Σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο ένας άφρων θα έφτανε να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, αντί ΄΄πινακίου φακής΄΄. Προειδοποιούμε τις επίδοξους εκποιητές να μην το τολμήσουν!», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αν το επιχειρήσουν, να γνωρίζουν πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά τους, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΤΤ σημειώνουν ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού ως την ΄΄πολύφερνη νύφη΄΄ που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους».

Ζητά ενημέρωση η ΟΤΟΕ

Άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, ζήτησε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

«Η ΟΤΟΕ θα παρακολουθήσει πολύ στενά μαζί με τους Συλλόγους Μέλη της τις εξελίξεις και θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, αλλά και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα», σημειώνει η ΟΤΟΕ.

Τέλος, σημειώνει ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός δημοσίου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος. Καλεί, δε, την κυβέρνηση να απαντήσει υπεύθυνα και με σαφήνεια αν εγκαταλείπεται οριστικά η δέσμευσή της για δημιουργία δημοσίου πυλώνα Τραπεζών ή ποια είναι η στρατηγική της για την εξυπηρέτηση του ευαίσθητου τμήματος του Αγροτικού Τομέα.

Δημιουργία ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών ζητά η ΓΣΕΕ

Τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών, ο οποίος θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ,διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος, ζητά η ΓΣΕΕ, με αφορμή την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες κρίσης και σοβαρών χρηματοπιστωτικών αναγκών των πολιτών και της εθνικής οικονομίας είναι αναγκαίο και απαραίτητο να διασφαλίζονται απολύτως τα συμφέροντα του δημοσίου, των εργαζομένων στις τράπεζες αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

«Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει και συμπορεύεται με τις θέσεις και τις απόψεις της ΟΤΟΕ», καταλήγει η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

ZENITH