Skip to main content

Αντιδρούν οι συμβολαιογράφοι στο «άνοιγμα»

Την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των αμοιβών και των θέσεων των συμβολαιογράφων εξέφρασε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην υφυπουργό Εσωτερικών Θ.Τζάκρη.
Την αντίθεσή της στην απελευθέρωση των αμοιβών και των θέσεων των συμβολαιογράφων και στην κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας τους - με αφορμή τη δημοσίευση του μνημονίου του ΔΝΤ - εξέφρασε αντιπροσωπεία συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπιλίση -Χρουσαλά, στην υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, την οποία επισκέφθηκε το απόγευμα στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Οι συμβολαιογράφοι ζήτησαν να παραμείνουν οι περιορισμοί για τον αριθμό των θέσεων «με λελογισμένη αύξηση, όπως γίνεται ήδη», να διατηρηθεί η αρμοδιότητά τους "να υπογράφουν τα συμβόλαια των ακινήτων που υπάγονται στην έδρα του Ειρηνοδικείου, στο οποίο υπηρετούν" και να παραμείνουν ρυθμιζόμενες οι αμοιβές τους, τονίζοντας πάντως ότι συμφωνούν σε κάθε περαιτέρω σταδιακή μείωση των συμβολαιογραφικών αμοιβών και κάτω από το 1% της αξίας των συμβολαίων που είναι σήμερα.

Οι συμβολαιογράφοι υποστήριξαν ότι με όλα τα παραπάνω «διασφαλίζονται η ποιότητα και η ασφάλεια των συναλλαγών και του δικαίου».

Η κ. Τζάκρη άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα που της έθεσαν και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

ZENITH