Skip to main content

Αντικαθιστά τον επικεφαλής για την πετρελαιοκηλίδα η BP

Την ανάληψη της ηγεσίας των επιχειρήσεων της BP κατά της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού από τον Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, έναντι του μέχρι τώρα προϊστάμενου Τόνι Χέιγουορντ, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Την ανάληψη της ηγεσίας των επιχειρήσεων της BP κατά της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού από τον Αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, έναντι του μέχρι τώρα προϊστάμενου Τόνι Χέιγουορντ, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Ντάντλεϊ ορίστηκε με άμεση ισχύ πρόεδρος-γενικός διευθυντής της επιχείρησης αποκατάστασης των ακτών του Κόλπου του Μεξικού, μία υπηρεσία που έχει δημιουργήσει η BP για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ο Ντάντλεϊ θα φροντίσει ώστε «η BP να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει τους κατοίκους των ακτών του Κόλπου του Μεξικού και θα συνεχίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή», προσθέτει η εταιρεία.

Εξάλλου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το θέμα της BP, όταν οι δύο συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακό στη σύνοδο της ομάδας G20, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κάμερον.

Η συζήτηση, που θα γίνει μετά τις ανησυχίες των Βρετανών ότι ο Ομπάμα έχει υπάρξει πολύ σκληρός απέναντι στην πετρελαϊκή εταιρεία μετά τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, μπορεί να προσθέσουν στις διπλωματικές εντάσεις που υποβόσκουν ενόψει της συνόδου της ομάδας G20 στον Καναδά.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας αυτή η εταιρεία να είναι δυνατή και ασφαλής», δήλωσε ο Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι η BP προσφέρει εργασία σε περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, παρά στη Βρετανία και ότι έχει πολλούς Αμερικανούς μετόχους.

«Η ίδια η BP θέλει να πληρώσει για την άντληση του πετρελαίου. Θέλει να σταματήσει η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού. Αλλά εμείς θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνει μία δυνατή και σταθερή εταιρεία για δικό μας όφελος, αλλά και προς όφελος των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

ZENITH